Események archívum 2009-2010

A 81. Ünnepi Könyvhéten
– 2010. június 03-án, 16 órától a Szécsi Margit Könyvesbolt ( Bp. XVIII. kerület Üllői út – Thököly út sarok)
– 2010. június 06-án, 17 órától a Vörösmarty téren, az Ulpius-ház 67.sz. pavilonjánál dedikálja Huszti Péter a Kik vagytok, hé! című, 2009. decemberében megjelent könyvét.


2010. április 30-án, a Budapesti Operettszínházban, Szinetár Miklós rendezésében kerül bemutatásra Leo Fall nagysikerű operettje a Madame Pompadour, melyben XV. Lajos királyt Huszti Péter személyesíti meg. További szereplők: Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Csere László, Vadász Zsolt, Vadász Dániel, Kékkovács Mara, Faragó András, Peller Károly.


Huszti Péter rendezésében, a Soproni Petőfi Színházban, 2010. március 13-án kerül bemutatásra Jókai Mór történelmi színműve: A kőszívű ember fiai.

Baradlay Kázmér, a haldokló „kőszívű ember” végrendeletében dönt három fia sorsáról, ám felesége más életet szán gyermekeinek, és megfogadja, hogy a végakarat ellenkezőjét teljesíti be. A szabadság eszméje az apa számára még az Európát fertőző, a megkövült rendet fenyegető fellángolást jelentette; Baradlayné eltökéltségének köszönhetően azonban új értelmet nyer a szó, még akkor is, ha nagy árat kell fizetni érte.

(Főbb szerepekben: Makay Sándor, Tóth Judit, Bozsó József, Kiss Zoltán, Boros Zoltán, Nemcsák Károly, Bencze Ilona, Vásári Mónika, Bregyán Péter, Magyar Tímea, Laklóth Aladár)


Huszti Péter legújabb könyve az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában, 2009. december 04-én jelent meg.

Könyvbemutatók:
„Othello, Jago, Kálvin János, Szervét Mihály. Abélard és Lear, Armado és Böffen Tóbi urak! Kik vagytok? Kik vagytok, akiknek szavait mondom, koronáját hordom vagy bilincsét vonszolom, akikhez lelkemet töröm, akiknek bűneit magamra veszem, akik miatt istenítenek és pokolra kívánnak?”

A Kik vagytok, hé! gyűjteményes írásaiban többek között erre keresi a választ Huszti Péter. Többet, mást is kapunk. Egy emlékszőttest utazásairól; Peer Gynt jeges északi vidékétől a szovjet filmgyár hatalmas vaskapujáig, a kávéillatú Bécs forgatagától a színes riói őserdőig; mulatságos és torokszorító pillanatfelvételek készülő előadásokról, a mindig készülő színész szemével… Mert milyen nehéz is megragadni a pillanatot, amikor a szerep megelevenedik, amikor a leírt gondolatokból varázsütésre kimondott szó lesz, hogy aztán e szavak bűvköréből soha ne szabaduljon… És e mellé mindazt, amit hitről, barátságról, elhivatottságról, Shakespeare-ről, Ibsenről és Madáchról, volt diák barátokról és felejthetetlen játszótársakról, mentorokról és tanítványokról és a színház megfejthetetlen titkáról, a kulisszák és a rivalda közti álomvilágról gondol.


2009. november 28-án , a Soproni Petőfi Színházban, Huszti Péter főszereplésével, Kerényi Imre rendezésében kerül bemutatásra Arthur Miller: Édes fiaim című drámája.
Nyilvános főpróba: 2009. november 27. 15:00 óra.


Huszti Péter rendezésében, a Soproni Petőfi Színházban 2009. október 10-én kerül bemutatásra Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című komédia.
(Szereplok: Koncz Gábor, Nemcsák Károly, Mikó István, Viczián Ottó, Győri Péter)
Nyilvános főpróba: 2009. október 09.