Események archívum 2011-2012

2012. március 24-én mutatja be a Soproni Petőfi Színház Hubay – Ránky – Vas: Egy szerelem három éjszakája című musicalt Huszti Péter rendezésében.

Történet:

Bálint fiatal költő és szerelme, Júlia kalandor barátjuk, Viktor segítségével helyet talál egy budai villában, amelyet tulajdonosaik a bombázástól való félelmükben elhagytak. Hamarosan bohém költőtársaság verődik össze, majd betoppan a régi lakók barátja, Szegilongi törvényszéki bíró és felesége, Melitta. A társaság játékos sajtópert rendez, Bálint új verseskötete ürügyén.

Bálint és Júlia boldogságának véget vet a katonai behívó, a költőnek a frontra kell vonulnia … Az Egy szerelem három éjszakája az első magyar musical. Hősének sorsa emléket állít a tragikus sorsú költőnknek, Radnóti Miklósnak.

Főbb szerepekben: Piros Ildikó, Nyírő Bea, Viczián Ottó, Magyar Tímea, Nemcsák Károly, Csere László, Győri Péter, Benkő Péter, Boros Zoltán, Bregyán Péter, Beszterczey Attila.


2011. október 22-én – a Soproni Petőfi Színházzal közösen – , a József Attila Színházban kerül bemutatásra Alekszej Arbuzov: Kései találkozás című romantikus története.

A tengerparti gyógyszálló betege éjszakánként meglepő dolgokat művel; mezítláb mászik az ablakon át, hogy etesse a sirályokat és énekeljen a szanatórium holdfényes kertjében. A főorvos magához rendeli, hogy számon kérje rajta, miért nem tartja be a gyógyintézmény rendjét. A nő és a férfi vitájából lobban lángra a szerelem. A tisztességben megőszült férfi és nő „kései találkozásának” történetét idézi meg a színdarab.

Bájjal és humorral, könnyből és mosolyból szőtt mese a szerelemről, Piros Ildikó és Huszti Péter előadásában.

Az előadás rendezője: Kerényi Imre

Nyilvános főpróba: 2011. október 21. 11:00 óra.


2011. október 01-jén Huszti Péter rendezésében – a Turay Ida Színházzal közösen -, a József Attila Színházban kerül bemutatásra Molnár Ferenc: A doktor úr című vígjátéka.

Fergeteges bohózat szerelemmel, cselszövéssel, féltékenységgel, természetesen nagyszerű szerepekkel, és tucatnyi félreértéssel, melynek okozója Puzsér, a vajszívű tolvaj. Főbb szerepekben: Mikó István, Piros Ildikó, Márton András, Nemcsák Károly, Pásztor Erzsi, Viczián Ottó, Magyar Tímea.

Nyilvános főpróba: 2011. szeptember 30. 11:00 óra.